roon sekreve bijhethof debeurs madeira confiance
User Login    
 + Register
  • Main navigation
Komende finales
Login
Username:

Password:

Remember meLost Password?

Register now!

In Memoriam: Peter v/d Beemt

Posted by RvanGils on 2022/3/19 13:20:00 (77 reads)
Peter van de Beemt, erelid van district Vlietlanden, is op 13 maart 2022 op 73-jarige leeftijd overleden. Peter was al een aantal jaren aan het kwakkelen met zijn gezondheid.

Peter werd op maandag 23 maart 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Bas Eenhoorn, die zelf 1 x per jaar 10 over rood speelt met zijn kinderen, stelde dat Peter niet zo maar tot lid van de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd, maar door zijn langdurige bestuurstaken in de biljartwereld en de laatste jaren als vrijwilliger/penningmeester van de Zonnebloem tot Ridder werd benoemd. En dit is niet niks.

Peter was langdurig penningmeester van Biljartvereniging DVK’73, KNBB district Nieuwe Waterweg-Noord en het nieuwe KNBB fusiedistrict Vlietlanden. Hij was ook nog jaren penningmeester van het KNBB Gewest West-Nederland.

Op een gegeven moment was er geen bestuurder meer voor de dagcompetitie in ons district. Dit deed Peter er ook maar bij. Toen Peter dit niet meer lichamelijk kon opbrengen was er niemand die het stokje over wilde nemen en was het spelen van de dagcompetitie in ons district ter ziele. Dit was bijzonder jammer.

Zelf maakte ik Peter voor het eerst mee in een intern overleg over het voorzitterschap van district Vlietlanden. In dit gesprek op 16 juni 2005 met Leo v.d. Lubbe en Peter kwam ik tegenover zoveel bestuurskwaliteiten te zitten en dit gaf zo’n goed gevoel dat ik na een paar dagen besloot om me kandidaat te stellen als voorzitter.

En zo heb ik in het dagelijks bestuur Peter leren kennen als een zeer bekwaam bestuurslid. Altijd openheid, eerlijkheid en betrokkenheid. Peter was een uitstekend penningmeester. Op de Algemene Leden Vergaderingen van district Vlietlanden kreeg Peter altijd lovende woorden van degenen die de kascontrole hadden gedaan. En zodra de kas onder de €10.000 kwam, wilde Peter een contributieverhoging doen. En als dit dan nodig was met de door Peter verstrekte toelichting werd dit goedgekeurd door de ALV.

Wij wensen Marja, kinderen, kleinkinderen, verdere familie en vrienden heel veel sterkte toe de komende periode.

Peter, ik wil jou namens het hele bestuur en alle leden van KNBB district Vlietlanden super bedanken voor al de vrije tijd die jij in de biljartsport hebt gestoken. Dank daarvoor.

Peter, rust in vrede.

Wim Roseboom,
Voorzitter district Vlietlanden

Peter v/d Beemt
Printer Friendly Page Send this Story to a Friend Create a PDF from the article